maandag 10 februari 2020

Kleinschalige accommodaties in Andalusië


1. Las Navillas B&B ligt in het mooie bergdorpje Montefrio. Montefrio ligt tussen Granada en Cordoba en is met zijn oude gebouwen en mooie centrum zeker een bezoek waard. Las Navillas staat voor rust en ontspanning. Montefrío is een dorp buiten de gebaande toeristische paden, maar een bezoek meer dan waard. In Las Navillas m&m kunt u heerlijk ontspannen en genieten van het prachtige dorp en de schitterende natuur.
Meer info, foto's en prijzen.



2. Casa Pura Vida bevindt zich op een unieke locatie. Pal in het kleine dorpje La Parrilla (Villanueva de Algaidas) in de provincie Málaga. Tegenover de voordeur ligt een authentieke bar waar u middags tapa’s kunt eten, maar als u de voordeur achter u dichtdoet ervaart u meteen de rust, door het eindeloze uitzicht over de heuvels vol olijfbomen.
Het huis is een meer dan 100 jaar oude hoeve (cortijo), die stijvol werd gerestaureerd. Het is tegen de heuvel gebouwd en heeft verschillende terrassen (zowel zonnig als schaduwrijk), een verfrissend zwembad en telt 4 comfortabele gastenkamers.

Meer info, foto's en prijzen..



3. Villa San Roque te Roche (Spanje, Costa de la Luz) is waarschijnlijk de beste vakantieplaats voor vrienden en families. De vakantiewoning ligt op wandelafstand van een prachtig wit strand, tussen de pittoreske dorpen van Conil en Chiclana.

Villa San Roque ligt middenin een groen domein met exclusieve villa’s, met mogelijkheden tot tennis, golf, fitness, een kindertuin, een avonturenpark

Naar de website van de accommodatie.



4. Hotel Rural Cortijo Amaya is gelegen op een unieke bijzondere locatie in Torrox - Costa, op slechts 800 meter van het strand en de gezellige boulevard. Nergens anders aan de Costa del Sol vindt u een ‘hotel rural’ dat zo dicht bij het strand ligt.
Cortijo Amaya ademt de sfeer van een authentiek Spaanse landhuis (= cortijo). U vindt hier een oase van rust, met vrolijk vogelgekwetter als achtergrondmuziek. En dat is niet alles: de Cortijo heeft een prachtig uitzicht op de zee. Kortom: het is een klein paradijsje!

Meer info, foto's en prijzen.



5. Penthouse Atico Carabela, maakt onderdeel uit van een appartementsblok dat is gelegen op een privé domein en is omringd door tuinen, tennisbanen en verwarmde zwembaden. De huurder kan gratis gebruik maken van deze faciliteiten. Deze prachtige penthouse gelegen aan de boulevard van Torrox-Costa is voorzien van alle comfort en luxe en biedt onderdak aan zes personen.

Naar de website van de accommodatie.



6. Matilda del Mar is een prachtige gelijkvloers appartement gelegen op het strand van Torrox-Costa, dat is voorzien van alle comfort en luxe. Het appartement wordt verhuurd met een ondergrondse parking die u via trap of lift naar het gelijkvloers brengt.  Hierdoor is het appartement ook toegankelijk voor mindervaliden en rolstoelgebruikers. Via de grote raampartij in de leefruimte heeft u frontaal zicht op de middellandse zee.  Op enkele passen staat u met de voeten in het zand. Het appartement is geschikt voor vier personen.

Meer info, foto's en prijzen.



7. Maravilla Verde, met een koninklijke tuin en een heerlijk zwembad is dit een ideale plek voor natuurliefhebbers, rustzoekers en kinderen. Het gezamelijk dineren en de gezellige sfeer maken dit verscholen paradijsje tot een unieke vakantiebestemming. Midden in de natuur ligt deze bijzondere en sfeervolle finca (Bed en Breakfast) met eigen bodega (wijnhuis), even buiten het witte dorpje Puerto Serrano in Andalusië, Zuid Spanje. Centraal gelegen tussen Sevilla, Malaga, Ronda en Jerez. Gezellige B&B, romantische kamers met airco, zwembad, fietsen, massage, wifi.

Meer info, foto's en prijzen..



8. Casa Luna Verde is een Bed & Breakfast in Marbella met vier kamers en is gelegen in de groene woonwijk Elviria, op wandelafstand van de beste zandstranden van Marbella, grenzend aan de meest exclusieve golfbanen en op slechts 800 meter van restaurants, bars en winkels.
Deze fraaie bed & breakfast heeft een buitenzwembad en kamers met terrassen. Rust en harmonie zijn de perfecte woorden om deze kleine charmante Bed & Breakfast te beschrijven, een plek waar werkelijk geen enkel detail voor uw comfort en ontspanning over het hoofd zal gezien worden.

Naar de website van de accommodatie.



9. Casa Alora is gelegen op een schitterende heuvel met adembenemend uitzicht op een dal. Het beschikt over 3 studio’s voor  2 personen (volledig ingericht) en een 2 kamer appartement voor eventueel 3 personen, voorzien van alle gemakken en faciliteiten om geheel zelfvoorzienend te genieten van de schitterende omgeving. Een grote gedeelde buitenkeuken, meerdere grote terrassen met uitzicht en een zwembad zijn er om die verder te veraangenamen. Het zal u dus aan niets ontbreken, voor speciale verzoeken staan de gastheer en gastvrouw dan ook altijd open.

Meer info, foto's en prijzen..



10. Casa Los Almendros is gelegen in Cómpeta, op de top van een heuvel met een adembenemend uitzicht en dat maakt Casa Los Almendros zo uniek. De villa biedt onderdak aan 6 personen (3 slaapkamers), Niet alleen vanuit de slaapkamers en leefruimte, maar ook vanuit het ruime overdekte terras en de tuinen, geniet u met uw familie en/of vrienden van de schitterende uitzichten op de zonovergoten Middellandse Zee, de majestueuze toppen van de Sierra Tejeda (Maroma), de kleine feeërieke dorpjes en bij helder weer de rots van Gilbraltar en het Rifgebergte in Afrika (Marokko).

Naar de website van de accommodatie.



11. Casa Feliz  is ook ideaal als uitvalsbasis voor uw culturele uitstapjes naar het Alhambra in Granada of de Mezquita in Cordoba, of het Pablo Picasso museum in Malaga. Of voor het bezoeken van de grotten van Nerja of de prachtige stad Ronda. Casa Feliz is een uniek ruim vrijstaand vakantiehuis in het zonnige Andalusië  (Spanje) voor maximaal 7 personen met eigen verwarmd privé-zwembad nabij het dorp Comares.

Naar de website van de accommodatie.


12.  Finca Los Dioses is een eeuwenoude Spaanse boerderij geheel gemoderniseerd met behoud van authentieke sfeer, gelegen op een prachtige plek, beschut in het dal bij Comares op slechts een half uurtje rijden van de kust van de Costa del Sol. Finca Los Dioses is ook in zijn geheel te huur voor een groep van maximaal 9 personen.

Naar de website van de accommodatie.



13. Casa Vaver is een prachtig modern en ruim huis met een grappig torentje. Het huis ligt aan de rand van El Romo op een paar honderd meter hoogte. Het ligt (bijna ) boven aan de berg, aan de weg tussen Colmenar en Comares. Casa Vaver is op de zuidhelling gelegen op een plek waar direct bij zonsopkomst de zon al schijnt. De zon heeft u de hele dag rondom het huis, dus dit huis is ook geschikt om vanaf het vroege voorjaar tot in het late najaar (en zelfs in de winter!) te bewonen. In deze prachtige casa kunnen maximaal 6 personen verblijven.

Naar de website van de accommodatie.



14. Casa Vallecillo ligt in een kleine vallei tussen Ronda en Arriate, in de Serrania de Ronda, aan een deels onverharde landweg. Het ligt ver van de dagelijkse hectiek, maar op loopafstand van het dorp. Daar vindt u banken, pinautomaten, kleine supermarkten, restaurantjes, terrasjes, tapasbars en al het andere dat u als vakantieganger nodig heeft. Ronda op slechts 8 km afstand is een van de mooiste steden van Andalusië, doordrenkt van geschiedenis. Het staat op een torenhoog plateau in de bergen van de provincie Malaga.
Casa Vallecillo het ideale vakantiehuis nabij Ronda biedt onderdak aan maximaal 6 personen. 


Naar de website van de accommodatie



15. Casa Rosalia is een compleet vernieuwde Andalusische finca, gelegen in de heuvels op 10 minuten rijden van Vélez-Málaga.
De stranden van de Costa del Sol en de Costa Tropical zijn op slechts 15 minuten afstand. Het gehele terrein beslaat zo’n 5.000 m2 en is aangeplant met heel veel fruitbomen: mango’s, druiven, sinaasappels, mandarijnen, kumquats, olijven, en zelfs een avocadoboom! Vanuit de boomgaard loopt een steil paadje naar beneden naar een smal beekje.

Naar de website van de accommodatie.



16. Casa Charlotte (Zoover winnaar goud 2015)  is gelegen in het historische centrum van Nerja, in de buurt vol authentieke tapas bars en restaurants. Het originele Andalusisch huis, is recent volledig omgebouwd en gemoderniseerd in drie luxe appartementen. Casa Charlotte ligt op slechts 5 minuten loopafstand van het Burriana strand, het busstation en de vele restaurants en winkels. Amper 10 minuten afstand ligt het bekende en mooie Balcón de Europa.




17. Het mooie en ruime appartement La Maquinilla is gevestigd in een typische Spaanse wijk van Nerja en is uitermate centraal gelegen. La Maquinilla bevat drie slaapkamers en drie terassen. Vanaf het terras op de derde verdieping heeft u uitzicht op de bergen en de zee.


18 . De luxe appartementen Carabeo2000 bevinden zich op de eerste, tweede en derde verdieping van een klein gebouw. Deze appartementen liggen in het centrum van Nerja en 125 m van het Carabeo strand en 150 m van het Carabeillo strand dat dicht bij het internationaal populaire Playa Burriana ligt.


19. In het volledig gerenoveerde appartement Coronado 58 in Nerja aan de Costa de Sol zal het u aan niets ontbreken. De ligging is ideaal, vanuit de woonkamer bereikt u een klein terras vandaar kunt u een deel van het winkelgebied van Calle Huertos en de Calle Frigiliana zien. De zon is op het terras van rond het middaguur tot tot laat in de middag.

Meer info, foto's en prijzen.


20. Villa Deseada is een authentieke dorpswoning en ligt in het idyllisch Spaanse dorpje Baños de Vilo, op slechts 55 minuten van Malaga airport. Het dorp is bekend om zijn geneeskrachtige zwavelbaden, mooie vergezichten en omringd door verschillende gebergten op 550 meter hoogte en 2,5 kilometer van het gezellige dorp Periana. Villa Deseada heeft in totaal 4 tweepersoons gastenkamers die allen beschikken over een eigen badkamer en toilet.

Naar de website van de accommodatie.






21. Op 5 minuutjes van het oude Moorse dorp Iznájar, ligt het pareltje Cortijo Del Caño middenin de olijfgaarden. Zeer ruime en comfortabele gastenkamers met privébadkamer, voorzien van een eigen terras, waar u ’s morgens een uitgebreid buffet neemt terwijl u kan genieten van het prachtige uitzicht op het zwembad dat als het ware in de vallei lijkt “over te lopen”. Kortom, de ideale plek om te ontspannen en te genieten van alle rust.


Naar de website van de accommodatie.



22. Casa Los Dos is een ideale plek voor een vakantie in Andalusië. De Bed & Breakfast staat op het platteland van Cómpeta, een oase van rust en een uitvalsbasis voor diverse activiteiten in de omgeving. De kamers zijn met zorg ingericht en beschikken over comfortabele bedden van Europees formaat (1.80 x 2.00m). De kamers hebben een eigen badkamer. Vanaf de terrassen heeft u uitzicht over de olijfboomgaarden, met druivenstruiken begroeide berghellingen en de zee.

Meer info, foto's en prijzen..




23. Casa La Bombaron ligt in de bovenste wijk (Barrio Alto) van het mooie witte dorpje Mecina Bombarón, Alpujarra de la Sierra. Het is erg rustig gelegen op loopafstand van het centrum, waar u twee prima restaurantjes vindt. Verder drie kleine supermarktjes, een bakker, een slager, een apotheek, een bank met pinautomaat en sinds kort ook een discotheek. Casa La Bombaron is een B&B met appartementen in Andalusie, provincie Granada in de Alpujarras. Er zijn 2 B&B-kamers, een appartement voor 4 personen en een kleiner appartement voor 2 personen. Het is tevens mogelijk om het gehele huis te huren. Er is ruimte voor 10 personen.

Meer info, foto's en prijzen..





24.  Casa Ardalejo staat in een mooie groene en rustige omgeving aan de rand van Alhaurin el Grande. Weg van alle drukte aan de kust en waar u heerlijk kunt relaxen en tot rust kunt komen. De villa ligt aan de voet van de Sierra de Mijas, waar u na ongeveer 10 minuten lopen in het bos bent om heerlijke wandeltochten te maken. De villa staat op een volledig omheind terrein van zo'n 3500 m2 grond en wordt omringd door palmbomen, een olijfgaard en citroenbomen. De villa is geschikt voor 6 personen met 3 slaapkamers en 2 badkamers.

Naar de website van de accommodatie.



25. Casa Flamenco is een oase van rust, zon, zee, voldoende bezienswaardigheden, makkelijk bereikbaar, animatie, sport in Chiclana de la Frontera. Casa Flamenco is beschikbaar als vakantiewoning (6 personen - 3 slaapkamers), en B & B,  zelfs lange termijn huur is mogelijk. Het strand (La Barrosa), is gelegen op slechts 1,5 km van uw gastenverblijf. Playa Barrosa is een van de mooiste stranden, niet alleen in Andalusië, maar in heel Europa zo niet wereldwijd.

Naar de website van de accommodatie.



26.  Casa La Nuez is gelegen in het landelijke Los Rios op slechts 2,3 km van het centrum van Almedinilla. In Casa La Nuez staan Ludo en Ingrid uit Vlaanderen, dagelijks voor u klaar om u een onbezorgde vakantie te bezorgen in Andalusië.
Deze charmante bed & breakfast heeft 2 tweepersoonskamers met een eigen zonneterras en een eigen badkamer met badjassen. Er is gratis WiFi beschikbaar. De 3e kamer is een Mongoolse yurt met eigen badkamer. De accommodatie beschikt over een tuin, een gemeenschappelijk buitenbad en een terras met ligstoelen.

Meer info, foto's en prijzen..



27. Tussen Alcaucin en Periana vindt u op het platteland van de Axarquia, Los Pajaritos Tontos, een adult only appartement, geschikt voor 1-2 personen. Los Pajaritos Tontos betekent rust, ontspanning en natuur, een heerlijk zoutwaterzwembad, naturisme is toegestaan.

Naar de website van de accommodatie.



28. Nido Aguila Blanca (3 appartementen) ligt op vijf minuten lopen van het dorp Guaro en is de ideale uitvalsbasis voor wandeltochten in de omgeving, maar vooral een uitstekende uitvalsbasis om Andalusië te verkennen. Vakantie vieren op het Spaanse vakantiecomplex Nido Aguila Blanca is niet alleen genieten van de appartementen, de rust en de natuur. Volg de stroom beneden in het dal en geniet ondertussen van de ruige natuur, een orkest van vogels of de fraaie fruitbomen.

Naar de website van de accommodatie.


29. Casa Niwiro is een villa ( geschikt voor 4 personen) met privé zwembad, het heeft een prachtig vrij uitzicht over het meer van Vinuela en de bergen van de Sierra de Tejeda. De villa is gelegen tegen een berghelling niet ver van het witte dorpje Los Romanes en staat midden in een prachtige natuur. In de nabijheid bevinden zich vele schilderachtige witte dorpjes die het bezoeken meer dan waard zijn. 

Naar de website van de accommodatie